Zo vergroot je je vindbaarheid met SEO webtekstschrijvers

Je zou het misschien niet denken, maar het schrijven van goede SEO teksten is behoorlijk ingewikkeld. Misschien kun jij als ondernemer best een leuk verhaal op papier zetten, maar kun je daar ook op natuurlijke wijze een selectie zoekwoorden in verwerken? Kun je je product aan de man brengen in een tekst die ook nog eens goed geschreven is voor Google? Niet? Dan is het slim om een SEO webtekstschrijver in te schakelen. Deze weet namelijk precies hoe je dat doet, en kan teksten verzorgen die zowel informeren als vermaken, en bovendien goed vindbaar zijn in Google. En dat is een stuk belangrijker dan je denkt, want zonder goede SEO teksten op je website zul je nooit hoog ranken in de zoekresultaten, en dus maar weinig bezoekers trekken.

Welke zoekwoorden ga je gebruiken?

Veel ondernemers schrijven teksten op basis van productnamen, merken of typen, maar hebben eigenlijk geen idee op welke termen hun potentiële klanten zoeken. Misschien tikken mensen wel heel iets anders in Google in als ze jouw product bedoelen, en zal de pagina om die reden niet in de zoekresultaten staan. Daarom is het aan te raden en SEO webtekstschrijver een zoekwoordenonderzoek te laten doen. In dit onderzoek kijk je bijvoorbeeld naar het zoekvolume van bepaalde termen, oftewel of het interessant is om de term überhaupt in je teksten te gebruiken. Ook is het belangrijk om naar de concurrentie te kijken. Als vele website reeds hun teksten schrijven op basis van dezelfde zoekterm dan zal het moeilijk zijn ze in Google te verslaan. Daarom is het soms slim om voor een vergelijkbare term met een lager zoekvolume te gaan, maar met minder concurrentie. 

Hoe verwerk je deze zoekwoorden?

Een SEO tekstschrijver weet precies hoe je de gekozen zoekwoorden verwerkt in de teksten. Liever zelf doen? Begin dan eerst met de titels en tussenkopjes. Laat daar het zoekwoord of de zoekwoordcombinatie en varianten daarop in terugkomen. Schrijf vervolgens de tekst, waarbij je een zoekwoorddichtheid van ongeveer 1-2% aanhoudt. Hoger wordt door Google als spammerig gezien, en lager is wellicht niet genoeg om ermee te kunnen ranken. Probeer daarnaast om de zoekwoorden op natuurlijke en logische wijze in de tekst te verwerken. Teksten die puur voor Google geschreven zijn zijn echt niet leuk om te lezen, en jouw klanten zullen dat merken. Dit is overigens moeilijker dan je denkt, vandaar dat veel ondernemers ervoor kiezen een webtekstschrijver in te schakelen. 

De metatitel en -omschrijving

Als je de tekst op de pagina plaatst moet je ook de metatitel en -omschrijving invullen, en ook daarvoor kun je vaak het beste bij een SEO tekstschrijver aankloppen, bijvoorbeeld bij Marketingbureau DoubleSmart. Aan de hand van de metagegevens besluit men in de zoekresultaten in Google namelijk al dan niet op de link naar jouw website te klikken. Dit stukje tekst moet dus super sterk worden geschreven, en dat terwijl het erg kort is. Zelf proberen? Geen probleem, maar een tekstschrijver is de investering doorgaans meer dan waard!

 

 

Geplaatst in: SEO