Wat is SEO copywriting

SEO copywriting betekend  het schrijven van relevante teksten gericht op zoekwoorden waarmee je wil gevonden worden in Google. Deze techniek is een onderdeel van zoekmachine optimalisatie. Uit zoekmachine onderzoek blijkt dat copywrting een zeer bepalende factor voor een webpagina om goed gerangschikt te worden in Google. Goeie relevante content in combinatie met linkbuilding is het succes van een SEO landingspagina.

Ons team is gespecialiseerd in het schrijven van SEO teksten speciaal voor Google. Voor elk zoekwoord waarop u wil gevonden worden gaan we een SEO landingpagina schrijven die we nadien gaan ondersteunen met linkbuilding. Vraag meer info of een offerte.

Is SEO copywriting belangrijk voor uw site?

Natuurlijk want SEO copywriting is een gespecialiseerde vorm van online teksten of artikels schrijven die bepaalde trefwoorden bevat. Dit zijn woorden die uw doelgroep of potentiële klanten intypen in Google om de informatie te vinden die ze zoeken.

Moderne SEO copywriting

Moderne SEO copywriting is het schrijven van inhoud dat andere mensen overtuigd om uw pagina of artikel interessant te vinden, te linken of het te delen, dit verhoogt het vertrouwen van uw onderneming en uw website.  Wat zorgt voor een goede ranking op bepaalde zoekwoorden in Google. Met dank aan bloggen en social media platforms.

Wilt u meer weten over de definitie van SEO copywriting te leren? Bekijk de video hieronder.

Het verschil tussen SEO copywriting en traditionele copywriting?

Het belangrijkste verschil is: SEO copywriting bevat trefwoorden. Bijvoorbeeld de sleutelzin  van deze pagina is “pastoriehuis bouwen” : http://www.gruwez.org/architectenbureau/pastoriestijl.php

Trefwoorden intypen in Google is iets wat we elke dag doen, toch? We typen woorden in Google om antwoorden te krijgen op onze vragen of als we bepaalde producten of diensten zoeken. Maar SEO copywriting is veel meer dan alleen het plaatsen van trefwoorden in de inhoud van een pagina. Google wil ook gezaghebbende content die de behoeften van uw bezoekers volledig beantwoordt en zich onderscheidt van concurrerende inhoud.

Sommige mensen denken dat je door een heleboel sleutelzinnen te schrijven in de inhoud nog steeds een hoge ranking krijgt maar niets is minder waar.

SEO copywriting is nodig om te scoren in Google

Google is slimmer geworden, en alles veranderd constant. Uw inhoud moet vanaf nu van hoge kwaliteit zijn als je topposities in Google wil verkrijgen.  Uw inhoud moet relevant zijn en goed leesbaar voor uw bezoekers. Anderzijds moet Google de inhoud die geschreven is op een bepaalde manier begrijpen. Als Google uw pagina goed kan lezen en de  content is relevant en kwalitatief kan u gaan concurreren met andere websites!

Wat helpt de inhoud van uw website in de zoekresultaten?

Er zijn vele factoren die van invloed zijn voor uw zoekmachine rangking (hoe een pagina een positie krijgt in de organische zoekresultaten van Google.) Een van de belangrijkste onderdelen is dus de kwaliteit van de inhoud. Het onderzoek, de woorden en de versheid van de inhoud zijn allemaal belangrijk om de Online vindbaarheid.

Als uw website of pagina’s niet worden weergegeven op de eerste pagina van Google is uw inhoud verouderd of uw content nooit geoptimaliseerd, wil je bezoekers en omzet genereren is het tijd om dit te laten doen.

Het goede nieuws is dat wij met SEO copywriting dit probleem kunnen verhelpen!

Contacteer ons.

Heeft u vragen over SEO copywriting? Wilt u SEO landingspagina’s laten maken om gevonden te worden in Google? Vul ons contactformulier in, bel ons: 0495/21 45 83 of mail: info@seobureau.be

Artikelen over SEO copywriting

10 SEO Copywriting Tips to Help You Rank Highly

Google receives over 3.3 billion searches every day, from people who want answers to questions and problems that they have. But rather than just any old answers search engines need to provide the most relevant, useful, and trustworthy answers. To do this they use spiders to crawl web pages and figure out what is each page is about and then rank them.

And that’s why having a good knowledge of SEO is crucial when it comes to copywriting for web pages and blog posts.