Welke diensten kan een SEO specialist verlenen?

zoekmachine marketing

Je zult er misschien vast wel een keer van gehoord hebben, “SEO specialist”, maar wat houdt dit eigenlijk in? Je wilt als website-eigenaar natuurlijk dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt te staan en dat mensen bij jou producten of diensten gaan aanschaffen. Dit zelf regelen is erg lastig, daarom zijn er SEO specialisten in het leven geroepen. Zij kunnen jou helpen bij het optimaliseren van jouw website door middel van meerdere diensten. Hieronder vertellen we een paar diensten die een SEO specialist kan verlenen.

Linkbuilding

Linkbuilding klinkt als iets heel spannends en moeilijks, maar dit valt eigenlijk reuze mee. Linkbuilding houdt in dat je links plaatst op externe website die linken naar jouw eigen website. Hoe meer je van dit soort externe linken hebt, hoe beter jouw website scoort in de zoekmachines. Meestal wordt dit gedaan door het schrijven van blogs. Deze blogs worden vervolgens op een website geplaatst, in deze blog is dat een woord verwerkt die linkt naar jouw website.

Zoekwoorden analyse

Zoekmachineoptimalisatie is een onderdeel van zoekmachine marketing. Daarbij hoort ook een zoekwoorden analyse, dit houdt in dat de SEO specialist gaat kijken welke zoekwoorden essentieel zijn voor jouw website. Als jij een website hebt die voetbalschoenen verkoopt, is een zoekwoord zoals “voetbalschoenen kopen” namelijk essentieel.

Problemen analyseren

Soms heeft een website lege pagina’s, verwijderde pagina’s of onvindbare pagina’s, al deze drie dingen kunnen er al voor zorgen dat de vindbaarheid van jouw website moeilijker wordt. Aan de SEO specialist is het de taak om dit soort problemen te analyseren, zodat deze opgelost kunnen worden. Meestal als je dit soort kleine problemen oplost, zul je al direct resultaat zien in de vindbaarheid van de website.

Inhoud optimaliseren

De inhoud van je website is in de meeste gevallen niet verkeerd, maar het kan wel geoptimaliseerd worden. Zo kunnen SEO specialisten bijvoorbeeld de paginatitels aanpassen, alternatieve teksten toevoegen, de navigatiestructuur verbeteren en intern linken. Behalve extern linken, zijn interne links namelijk ook een manier om je website te optimaliseren.

Ondanks dat je misschien nog niet eerder gehoord had van SEO specialist, kun je waarschijnlijk de waarde er nu wel van in zien. Zo kan een SEO specialist door middel van linkbuilding, een zoekwoorden analyse, problemen analyseren op de website en door de inhoud te optimaliseren jouw website al naar een veel hogere plek krijgen in de zoekmachine. Zo ben je dus beter vindbaar en zal je meer conversie draaien.