Waarom is linkbuilding uitbesteden een goede keuze?

Eindelijk is jouw website in de lucht. Je hebt er veel tijd in gestoken om deze website zelf te maken of je hebt een professional ingehuurd die op basis van jouw wensen en ideeën een professionele en mooie website heeft gebouwd. Maar hoe zorg je er nu voor dat je veel bezoekers op je website krijgt? Het is natuurlijk wel de bedoeling dat jouw website veel bezoekers trekt, want je wilt via je website meer naamsbekendheid en omzet realiseren. Linkbuilding kan je hierbij helpen.

Linkbuilding: klinkt leuk, maar wat is het?

Linkbuilding is het plaatsen van meerdere links naar jouw website, de zogenaamde backlinks. Hierdoor zullen zoekmachines zoals Google jouw website een hogere waardering toekennen. Je komt dus hoger in de zoekresultaten te staan en krijgt meer bezoekers. Een goede linkbuilding strategie helpt je dus om meer backlinks te krijgen en het aantal bezoekers te verhogen.

Welke soorten linkbuilding zijn er?

Er bestaan twee soorten linkbuilding, namelijk interne linkbuilding en externe linkbuilding. Interne linkbuilding houdt in dat je bepaalde pagina’s van jouw website meer waarde toekent, bijvoorbeeld de homepage. Je plaatst dan op de onderliggende pagina’s linkjes naar de homepage. Op deze manier vindt Google jouw homepage belangrijker. Bij externe linkbuilding gaat het om de links die naar jouw website verwijzen. Kwaliteit is hierbij het sleutelwoord! Een link van een grote, autoritaire website is volgens Google belangrijker dan een link van de website van de fietsenmaker in het dorp.

Uitbesteden of zelf doen?

De factoren tijd en geld zijn de belangrijkste redenen dat veel ondernemers zelf met linkbuilding aan de slag gaan. Vaak kopen ze grote hoeveelheden links in op een website. Helaas zijn deze links vaak niet relevant of onbetrouwbaar. Hiermee verspil je geld en tijd. Linkbuilding is nu eenmaal een tijdrovend en intensief proces en kan beter worden overgelaten een specialist die beschikt over de juiste knowhow. Linkbuilding is steeds meer een vak geworden en foutjes op dit gebied kunnen door Google worden aangemerkt als manipulatie. Als je jezelf tijd en geld wilt besparen, dan is de beste keuze om jouw linkbuilding activiteiten uit te besteden. Uiteindelijk zal deze investering zich dubbel en dwars uitbetalen in een drukbezochte website en uiteindelijk meer omzet.

Geef een reactie