Seo Specialist

Wat is een SEO-specialist

Als mensen mij vragen wat ik doe zeg ik doorgaans, ik ben een SEO-expert. Meestal krijg ik dan een onbegrijpende blik terug. Misschien kan ik beter zeggen wat mijn vrouw altijd zegt; hij werkt bij een SEO-bureau en organiseert het internet om hoger in Google te komen.

Dat klinkt natuurlijk heel goed, ik reorganiseer het internet. Maar feitelijk is dat wat een SEO-expert doet, voor zijn eigen website of voor klanten. Veel SEO-consultants en Specialisten vinden het lastig om uit te leggen wat ze precies de hele dag doen bij hun internet marketing bureau.

Communiceren als SEO-specialist

In de SEO-industrie is het echt belangrijk om vaak en duidelijk te communiceren. Anders hebben mensen echt geen idee. En juist naar klanten is het cruciaal omdat ze anders geen idee hebben waar ze je elke maand die mooie bedragen voor betalen.

Het is mijn ervaring dat het heel goed werkt als je elke maand even de tijd neemt om aan je klanten het een en ander uit te leggen. Zoals wat je aan SEO-werkzaamheden hebt uitgevoerd en waarom dat belangrijk is voor hun vindbaarheid in Google, etc.

Wat doen wij dan als SEO Expert?

Als SEO’s ontwikkelen we SEO strategieën om je bereik in de organische zoekresultaten te vergroten en je bruikbaarheid van je website te verbeteren. Dat leidt uiteindelijk tot een hogere ranking in Google en tot meer bezoekers naar je website.

Om te beginnen moet je als SEO specialist een goed verstand hebben van hoe zoekmachines werken. En omdat dat continue aan verandering onderhevig is is het belangrijk om regelmatig bij te scholen aan de hand van gerenommeerde blogs met de laatste ontwikkelingen.

Zo moet je verstand hebben van de belangrijkste ranking factoren, basic HTML begrijpen, content kunnen produceren en optimaliseren. Je moet de techniek van de website kunnen beheren en je moet kunnen linkbuilden.

Omdat alleen dit rijtje werkzaamheden al een hele kluif is zijn deze werkzaamheden vaak opgesplitst op een nog specialistischer niveau.

Zo heb je mensen die enkel en alleen bezig zijn met linkbuilding, maar anderen weer 100% met content productie en programmeurs vaak weer met de techniek en HTML van de site.

Hoe vind je een goede SEO-specialist?

Een goede SEO-specialist is dus van groot belang voor het succes van je onderneming. Daarom hebben we tot slot nog een aantal goede tips om de beste SEO-expert voor jou te vinden;

  1. Kijk in Google wie er hoog rankt op SEO-expert, degene die dat goed doet kan jou waarschijnlijk ook goed omhoog helpen.
  2. Kies de specialist maar je een goede klik mee hebt
  3. Vraag naar mooie resultaten die hij of zij bij andere klanten heeft bereik.
  4. Vraag naar referenties en neem daar ook contact mee op.