Linkbuilding 10 Slimme Technieken

Wanneer je geen ervaring met linkbuilding hebt kan het een dure en arbeidsintensieve kostenpost worden. Besteedt daarom linkbuilding uit bij ! Wij hebben hoog in het vaandel staan. Dit betekent dat wij niet zomaar links plaatsen op elke website. Hier zit een duidelijke strategie achter. Voorafgaand aan het linkbuilding traject zal er een duidelijk plan worden opgesteld.

Iets wat ook erg belangrijk is binnen een linkbuilding campagne. Linkbuilding op PBN’s, PBN’s zijn websites die worden opgezet voor linkbuilding. In veel gevallen worden hier domeinnamen voor uit quarantaine gehaald om hier vervolgens een website op te zetten. Deze domeinen hebben al een verleden en een autoriteit opgebouwd en daardoor waardevol om te gebruiken. Ook voor een website laten maken kan je er terecht.

Linkbuilding 10 Slimme Technieken

Het schrijven van deze content is hier onderdeel van. Als laatste stap plaatsen we de content of laten we de door de relatie uit ons PR netwerk. Als een hogere omzet (uit SEO) tussen jouw doelstellingen staat, weten we dat wel zeker. De eventuele uitzonderingen op de regel zijn grote merken en bedrijven met een briljante contentmarketing aanpak.

Indien we jouw link op veel invloedrijke websites kunnen plaatsen, komt dit jouw ranking in Google alleen maar ten goede. Wij gaan daarom gericht op zoek naar websites met een hoge CF-score. De TF geeft aan in hoeverre een website kwalitatieve links bevat. Een website met een TF-score van 30 bevat bijvoorbeeld meer kwalitatieve links dan een website met een TF-score van 10.

Effectieve Linkbuilding Technieken Met Het Beste Rendement

Linkbuilding is een van de meest kritische onderdelen van een succesvolle SEO-strategie. Als u uw webverkeer in 2021 wilt laten groeien, zijn links van hoge kwaliteit een noodzaak.

Het ding is, er zijn honderden verschillende manieren om links te bouwen. Met zo veel opties tot uw beschikking, hoe ontcijfert u welke strategieën het beste werken?

Als linkbuildingbureau hebben we ze allemaal geprobeerd en weten we welke tactieken het meest effectief zijn. Dus in plaats van u te bombarderen met een masterlijst, zullen we de top 5 linkbuildingstrategieën delen die in 2021 voor ons werken. (Nederlandse Backlinks kopen).

Link Building strategieën

1. Relatie opbouwen / Waarde-uitwisselingen
Van alle linkbuilding tactieken, is dit waarschijnlijk de meest krachtige. Net zoals professionele relaties je zullen helpen in je carrière, kan het inzetten van je relaties je een aantal backlinks met hoge autoriteit opleveren.

Het maakt niet uit in welke niche je zit, thought leaders zijn altijd binnen handbereik. Natuurlijk zal een link van deze thought leaders een grote hoeveelheid autoriteit met zich meedragen, en dit maakt de link ongelooflijk krachtig.

Natuurlijk, vragen om een link zonder iets in ruil aan te bieden zal je waarschijnlijk niet ver brengen. Sterker nog, het is waarschijnlijk het beste om helemaal niet om een link te vragen. Als dat tegenintuïtief klinkt, laat het ons dan uitleggen.

De beste manier om relaties op te bouwen is met een “geef eerst” mentaliteit. Als je eenmaal in contact staat met een invloedrijk persoon, moet je op zoek gaan naar manieren om die persoon waarde te bieden. Misschien is het deelnemen aan hun gesprekken op sociale media. Misschien is het een link naar een van hun bronnen op je eigen blog. Wat het ook is, je doel is om die persoon te helpen.

Zodra je iets weggeeft, zal de ontvanger (hopelijk) iets terug doen. Dit wordt de regel van wederkerigheid genoemd, en het werkt verrassend goed.

Voor alle duidelijkheid: dit is geen gelegenheid om de goedheid van andere mensen uit te buiten. Sommige van deze interacties zullen misschien niet eindigen in een backlink, en dat is oké. Maar wanneer het wel werkt, zal het zich manifesteren als een enorme winst voor de rankings van uw domein.

Als een SEO bureau, komt ongeveer 90% van onze linkbuilding uit deze tactiek. Omdat we al enkele jaren in het vak zitten, hebben we deze coöperatieve relaties met honderden autoriteiten al opgebouwd – en dat maakt onze inspanningen zo efficiënt.

De kans is groot dat jij dit soort relaties ook al hebt. Beschouw deze mensen als uw eerste kansen, en begin gaandeweg aan nieuwe kansen te werken. Het enige wat u hoeft te doen is een hand uitsteken en hen iets aanbieden. Later kunt u een nieuwe bron noemen die ze misschien willen aanhalen – het is een win-win situatie.

2. Gast detachering 2.0
Nu heb je waarschijnlijk al gehoord van gastplaatsing als een link building tactiek.

Het uitgangspunt is eenvoudig:

Je benadert een blogger in jouw niche;
Je geeft hen een idee voor een artikel;
Je schrijft het artikel (met een link naar jezelf);
Zij publiceren het.
Deze aanpak bestaat al een tijdje, maar de meeste SEO’s doen het verkeerd.

Zie, de oude manier om gastberichten te pitchen was om een Google-zoekopdracht uit te voeren met een van de volgende zoekoperatoren:

[onderwerp] intitle: “schrijf voor ons”[onderwerp] intitle: “schrijf voor mij”[onderwerp] intitle: “draag bij”[onderwerp] intitle: “submit” + inurl:blog[onderwerp] “dien een gastbericht in”

Hoe vervelend het ook was, deze methode heeft in het verleden echt geholpen om de zoekresultaten te verbeteren. Echter, de trieste waarheid is dat de werkzaamheid van deze tactiek is bijna dood.

Omdat elke SEO in de stad deze methode heeft gebruikt om links te bouwen, worden de websites die in deze zoekopdrachten naar voren komen elke dag overspoeld met nieuwe verzoeken. Bovendien zijn de berichten op deze sites meestal niet geweldig in termen van kwaliteit, en Google heeft dat gemerkt.

Dus zelfs als je erin slaagt om de aandacht van de webmaster te trekken, zal de link die je met dit soort aanpak verkrijgt, je tijd niet waard zijn.

In plaats van deze verouderde aanpak te gebruiken, geven wij de voorkeur aan de bijgewerkte versie van gastplaatsing – de versie die nog steeds werkt voor SEO.

Hier is het: zoek niet naar websites die adverteren met hun mogelijkheden voor gastplaatsing. Zoek in plaats daarvan gewoon naar gezaghebbende websites en leg uw ideeën aan hen voor. Als je idee goed genoeg is, zullen je prospects waarschijnlijk toehappen.

Er zijn veel tools die je kunt gebruiken om relevante websites te vinden. Persoonlijk houden wij van Ahrefs’ Content Explorer. Buzzsumo is ook een goede optie.