Hoe kan ik mijn nieuwe bedrijf promoten?

Wil je je nieuwe bedrijf onder de aandacht brengen van je doelgroep. Zoek je meer bereik om je bedrijf voor je product of dienst? Er zijn tal van manieren om aandacht van potentiële klanten te trekken. Hier zijn enkele manieren om de verkoop en naamsbekendheid van jouw nieuw bedrijf te stimuleren:

Promoten via social media

In dit digitale tijdperk is social media niet meer weg te denken als marketinginstrument. De interesse voor social media groeit gestaag en daarom is het een geschikt medium om jouw doelgroep op te sporen. Facebook wordt het meest gebruikt om leuke berichten met familie, vrienden of kennissen te delen. Maar als nieuw bedrijf kun je facebook ook gebruiken voor zakelijke doeleinden en je potentiële klanten op de hoogte stellen van wat jouw bedrijf doet en waar het voor staat. Je kunt op social media zoals Facebook en Youtube ook volgers krijgen die jouw berichten zullen delen. Behalve Facebook kun je ook promoten via Youtube, Instagram, Snapchat en nog veel meer andere vormen van social media. Om meer volgers te krijgen op social media is het van belang om relevante, zinvolle en waardevolle content te plaatsen. Zo krijg je een grote publiciteit. Het publiek vindt interactie heel fijn. Wil je je volgers behouden en het aantal laten toenemen, dan is interactie de juiste tool om dit te bereiken. Voor een goede interactie moet je tijd investeren in gesprekken en tijdig antwoord geven op de reacties van je volgers. Zo voelen de volgers zich betrokken bij het gesprek en houd je hun interesse vast.

Arrangeer een evenement

Live-evenementen zijn als magneten voor bestaande of potentiële klanten. Een leuk live-evenement kan een zomerbarbecue, een cocktailavond of een workshop zijn. Wat voor evenement het ook mag zijn, een evenement staat of valt met de intensiteit van de voorbereiding. Bij een geslaagd evenement zijn de beoogde doelen gerealiseerd. Voor een leuk evenement kun je een thema invoeren. 

Doe aan videomarketing

Met de opmars van social media zijn video’s op internet onmisbaar. Video’s worden gebruikt om het publiek te amuseren maar kunnen ook gebruikt worden om je nieuwe bedrijf te promoten. Met goede videocontent heb je je publiek geïnteresseerd en bestaat de kans dat zij jouw video’s zullen delen.

Spendeer aan promotiemateriaal

Het geven van relatiegeschenken heeft als doel om een goede indruk te maken op de klanten. Helaas kan dit ook een tegengesteld effect hebben. Met relatiegeschenken vertel je je klanten dat je hun support apprecieert. Let wel op de kwaliteit van het geschenk dat je de klant aanbiedt. Als het geschenk binnen de kortste keren defect raakt of van korte duur is dan heeft dit een minder goede indruk gemaakt op de klant. Een geschenk dat binnen een kort tijdsbestek niet meer functioneert, wordt geassocieerd met de kwaliteit van het bedrijf. Wees dus niet te zuinig met promotiemateriaal maar durf om hiervoor uit te geven. Een persoonlijk cadeau wordt altijd geapprecieerd en misschien ook nog geplaatst op social media waardoor het publiek ook jouw bedrijf bewondert en nieuwsgierig wordt naar producten van jouw bedrijf.

Zonder promotie zal een bedrijf niet kunnen voortbestaan. Je kunt ook een goed reclamebureau in de arm nemen. Deze heeft alle kennis in huis over promotionele activiteiten en doet onder andere ook aan raambelettering.