Waarom SEO essentieel is voor uw kleine bedrijf in 2022

eCommerce adoptie en de behoefte aan online betrokkenheid zijn en blijven versnellen in 2022. Mensen willen socialiseren met merken op hun voorwaarden en zijn op zoek naar unieke en gestroomlijnde online ervaringen om dit te doen.

Om concurrerend te blijven, zullen bedrijven hun digitale aanwezigheid moeten aanpassen om meer zichtbaar, waardevol en beschikbaar te zijn voor hun klanten. Een cruciale manier om dat te doen? Focussen op SEO voor uw zakelijke website.

Nu vraagt u zich misschien af, wat is de echte waarde van SEO? Waarom is het belangrijk? Nou, laten we eens kijken naar wat de implementatie ervan kan doen voor uw bedrijf en hoe het een van uw meest effectieve marketingstrategieën kan worden.

Wat is SEO?

SEO staat voor zoekmachine optimalisatie, wat het proces is van het verbeteren van uw site om de organische zichtbaarheid voor specifieke zoekopdrachten te vergroten. Dit wordt meestal uitgevoerd door een seo specialist. Het doel van SEO is om de kwaliteit en kwantiteit van het verkeer naar uw website te verbeteren door onsite veranderingen. Dit betekent niet alleen pagina’s vullen met relevante zoekwoorden, maar zich richten op de kern van het web, zoals snelheid van de site, mobiele vriendelijkheid, interactiviteit en de inhoud van webpagina’s.

Experts zijn het erover eens dat succesvolle optimalisatie net zo goed te maken heeft met de behoeften van de klant als met het naleven van de richtlijnen en best practices van zoekmachines als Google en Bing. Anticiperen op de intentie van de klant, begrijpen wat voor soort inhoud ze willen zien en de beste antwoorden geven vormen de kern van goede SEO. Het is tegelijkertijd een methode voor klantenonderzoek en een verkoopkanaal voor uw bedrijf, en het stelt u in staat uw klanten en hun gewoonten te leren kennen.

De sleutel is de combinatie van technische en strategische elementen. Om tegelijkertijd in de behoeften van uw klant te voorzien en deze te leveren op een manier die aantrekkelijk is voor zoekmachines.

Voordelen van SEO voor kleine bedrijven

Het mooie van SEO is dat iedereen het kan doen en dat het toegankelijker is dan u misschien denkt. In plaats van te betalen voor traditionele gedrukte advertenties of gesponsorde berichten, kan het nemen van de tijd en moeite om de SEO-basisprincipes te begrijpen, en eventueel te investeren in een paar tools, leiden tot een grotere waarde op lange termijn voor uw bedrijf. Hier zijn slechts een paar redenen waarom u zou moeten overwegen gebruik te maken van organisch zoeken voor uw bedrijf.

Brengt meer klanten binnen via organisch zoeken

53,3% van al het webverkeer is afkomstig van organisch zoeken en 60% van de marketeers geeft aan dat hun meest kwalitatieve leads afkomstig zijn van SEO-geëngageerde klanten. Waarom? Omdat ze zoeken naar een oplossing, en door een van de topresultaten te zijn vervult u een behoefte.

Ranking op de eerste pagina van Google is noodzakelijk om gezien te worden door klanten. Klimmen naar de toppositie kan uw doorklikpercentage bijna verdubbelen ten opzichte van de nummer twee. En het claimen van een Featured Snippet (element bovenaan de pagina) kan u helpen over de eerste plaats heen te springen, terwijl u mogelijk een tweede manier toevoegt waarop klanten op uw website kunnen klikken.

Het volume is er en door te scoren voor specifieke zoektermen trekt u de juiste klanten aan. En door uw site op de voorpagina te krijgen, maakt u uw merk goed zichtbaar en laat u zien dat u een betrouwbare bron bent.

Creëert een betrouwbare webervaring voor klanten

Het bereiken van de voorpagina en het opeisen van de eerste plaats in een zoekresultaat is volledig afhankelijk van de autoriteit die u opbouwt. U kunt het beste antwoord of de beste bron hebben, maar zonder een kwaliteitservaring voor gebruikers, zodra ze op uw site klikken, zult u het heel moeilijk hebben om ze daar te krijgen.

Daarom zijn de technische elementen van SEO, zoals paginasnelheid, backlinks en andere elementen voor het opbouwen van autoriteit zo cruciaal voor het succes van uw bedrijf online. Spelen met de regels van zoekmachines dwingt u om uw site in topvorm te houden en maakt van het gezond houden ervan een regelmatige prioriteit.

Het voordeel voor u is dat het u niet alleen zal helpen beter te scoren en dus meer bekendheid te krijgen. Het maakt het ook gemakkelijker voor klanten om u te vertrouwen op basis van de functionaliteit van uw website. Snelle pagina’s, beveiligingsmaatregelen en geautomatiseerde klantenserviceportalen zijn slechts enkele manieren om dit te doen.

Stimuleert u om te focussen op de gebruikerservaring

Over uw webervaring gesproken, een kernelement van SEO dat steeds noodzakelijker wordt, is het optimaliseren van de gebruikerservaring. Google begon in 2021 gebruikerservaring prioriteit te geven als rankingfactor en zal hun nieuwe Core Web Vitals blijven inzetten naast eerdere factoren zoals paginasnelheid om te helpen bepalen of u een waardevolle interactie biedt of niet. Featured Snippets en andere in-search elementen maken ook gebruik van dit idee, door antwoorden, afbeeldingen en andere waardevolle informatie op de zoekpagina zelf te plaatsen.

Voor bedrijven betekent dit gewoon dat u zich moet richten op de behoeften van uw klanten. Wat willen ze weten? Wat willen ze vervolgens doen? Welke andere informatie, middelen of diensten kunt u hen bieden?

Geplaatst in: Page