Hoe de Mannelijke Geslachtsdrift te Verhogen

Het meest voorkomende probleem met betrekking tot mannelijke seksualiteit is erectiestoornissen, die ongeveer 16 procent van de mannen treffen. mannen van 20-75 jaar. Ongeveer 22% van de mannen onder de 40 heeft erectieproblemen en maar liefst 49% van de mannen boven de 70. Sommige epidemiologische studies melden een nog hogere prevalentie. De statistieken liegen er niet om – seksuele activiteit neemt af met de leeftijd, maar moeilijkheden in het seksuele leven kunnen ook jonge mensen treffen.

Wat zijn erectiestoornissen?

Seksuele disfunctie bij mannen omvat:

 • Erectiestoornissen,
 • Verlaagd libido,
 • Problemen met ejaculatie.

Het zenuwstelsel, het cardiovasculaire systeem, het hormonale systeem en het psychiatrische systeem moeten allemaal samenwerken om een goede erectie te krijgen.

Erectiele disfunctie (vroeger en/of in de volksmond impotentie genoemd) wordt omschreven als een permanent of terugkerend onvermogen om een erectie te krijgen en te behouden die bevredigende geslachtsgemeenschap verhindert. De symptomen moeten ten minste drie maanden aanhouden.

Hoe krijgt u een erectie?

Voor een goede erectie – het bereiken en behouden van een erectie – is een bloedtoevoer naar de corpora cavernosa van de penis en de verwijding ervan nodig. Dit proces kan niet plaatsvinden zonder de juiste stimulatie.

Fantasie (psychogene stimulatie) of seksuele stimulatie van het genitale gebied (mechanoreceptorstimulatie) activeert impulsen in het centrale en perifere zenuwstelsel, wat leidt tot activering van het parasympathische zenuwstelsel. Als gevolg daarvan komt stikstofmonoxide vrij, dat de spiercellen van de bloedvaten die de penis en het caverneum van bloed voorzien, binnendringt.

Daardoor ontspannen de spiercellen zich en stroomt er arterieel bloed in de spelonken van de penis. Tegelijkertijd wordt de uitstroom van bloed door de aderen geremd, waardoor de penis geleidelijk groter en harder wordt en een erectie kan behouden gedurende een periode die bevredigende geslachtsgemeenschap mogelijk maakt. Inzicht in dit mechanisme is cruciaal voor de diagnose van erectiestoornissen en de effecten van medicatie.

Wat zijn de oorzaken van erectiestoornissen?

Op basis van het erectiemechanisme kan erectiestoornis worden veroorzaakt door:

 • Ziekten die de bloedvaten beschadigen (atherosclerose, diabetes),
 • Disfunctie van het zenuwstelsel (neuropathie),
 • Hormonale stoornissen (in verband met de afscheiding van testosteron, prolactine en schildklierhormonen)
 • Psychogene problemen (depressie, angst)
 • Het gebruik van bepaalde geneesmiddelen (antidepressiva, hormonale geneesmiddelen),
 • Eerdere operaties (radicale prostatectomie)
 • Gebruik van stimulerende middelen (sigaretten, alcohol, drugs).

Lichaamsbeweging en dieet bij erectiestoornissen

Er zijn een aantal risicofactoren die het risico op, of de directe oorzaak van, erectiestoornissen kunnen verhogen. Hoewel sommige patiënten een medische behandeling nodig hebben, zijn veranderingen in levensstijl vaak belangrijk.

Risicofactoren voor hart- en vaatziekten zijn onder meer overgewicht of obesitas, hoge bloeddruk, problemen met de vetstofwisseling en roken. Deze kunnen ook leiden tot erectiestoornissen. Veranderingen in de levensstijl van de patiënt omvatten:

 • Overschakelen op een gezonder dieet,
 • Meer lichaamsbeweging,
 • Stoppen met roken.

De diagnose erectiestoornis en het begin van de behandeling is een goed moment om het dieet te veranderen en de lichaamsbeweging te verhogen. Dergelijk gedrag zal niet alleen leiden tot de behandeling van deze aandoeningen, maar ook tot een verbetering van het welzijn en de gezondheid.

Het is de moeite waard om gebruik te maken van dit moment waarop de motivatie groot is om de kwaliteit van uw seksleven en uw algehele gezondheid te verbeteren.

Behandeling van erectiestoornissen

Medicijnen die zijn goedgekeurd voor de behandeling van erectiestoornissen zijn fosfodiësterase type 5 (PDE5) remmers. Het werkingsmechanisme van deze geneesmiddelen is het mogelijk maken van een erectie door het blokkeren van het enzym PDE5 (fosfodiësterase type 5), dat de verbinding afbreekt die ontspanning van de spieren van de vaten van de penis en het corpus cavernosum stimuleert.

Om een erectie te krijgen is het noodzakelijk het middel te combineren met seksuele stimulatie (zonder de juiste genitale stimulatie of de juiste fantasie werkt het middel niet).

Medicijnen tegen erectiestoornissen

Een van de momenteel beschikbare PDE5i-geneesmiddelen is Kamagra, een erectiepil op basis van sildenafil. Kamagra wordt vervaardigd door het Indiase farmaceutische bedrijf Ajanta Pharma. De Kamagra-pil heeft de reputatie zeer effectief en goedkoop te zijn en zeer weinig bijwerkingen te hebben.

Kamagra is over de toonbank verkrijgbaar en u kunt Kamagra kopen bij elke betrouwbare online apotheek. Voordat u een medicijn gebruikt, is het raadzaam om de instructies zorgvuldig te lezen of professioneel advies in te winnen.

Sildenafil gebaseerde geneesmiddelen vaak gemelde bijwerkingen omvatten:

 • dyspepsie,
 • hoofdpijn,
 • rugpijn,
 • verstopte neus,
 • licht wazig zicht.

Erectiepillen op basis van sildenafil moeten met voorzichtigheid worden gebruikt bij mensen met nier- en leverfunctiestoornissen en zijn in ernstige gevallen gecontra-indiceerd.

Het is ook gecontra-indiceerd bij patiënten die zogenaamde nitraten (nitroglycerinederivaten gebruikt bij hart- en vaatziekten) gebruiken. De dosis van het geneesmiddel wordt voor elke patiënt afzonderlijk vastgesteld – in het geval van Kamagra wordt bijvoorbeeld begonnen met een dosis van 50 mg, die afhankelijk van de respons kan worden gewijzigd. Voordat u overgaat tot zelfmedicatie, is het sterk aan te bevelen deze behandeling met uw arts te bespreken. Hij kan u adviseren over de juiste dosis en eventuele contra-indicaties uitsluiten.

 

Geplaatst in: Page