Aanvraagkosten van een Btw-nummer

Kosten voor het Aanvragen van een Btw-nummer

Heeft je onderneming een btw-verplichting? Dan is een btw-nummer nodig. Hier leggen we de kosten uit voor je inschrijving bij de Kruispuntbank voor Ondernemingen (KBO) en de activering van je btw-nummer.

Ondernemingsnummer vs Btw-nummer
Elk bedrijf krijgt een uniek 10-cijferig ondernemingsnummer voor identificatie bij klanten en de overheid. Wanneer je dit activeert voor btw-doeleinden, voeg je ‘BTW BE’ toe vóór je ondernemingsnummer.

Wat zijn de Kosten?
Via organisaties zoals Avixi kun je eenvoudig een btw-nummer aanvragen. De KBO-inschrijving is €101 (incl. btw) en het activeren als btw-nummer kost €60 (excl. btw). Deze uitgaven zijn fiscaal aftrekbaar.

Opties voor Btw-regeling
Afhankelijk van je bedrijfsomstandigheden kun je kiezen uit:

Maandelijkse aangifte
Kwartaalaangifte (voor bedrijven tot €2.500.000 omzet)
Btw-vrijstelling (bij een jaaromzet onder de €25.000).
Voordelen van Btw-vrijstelling
Met een jaaromzet onder de €25.000, is btw-vrijstelling mogelijk. Dit betekent geen btw-aangiftes, maar ook geen btw-terugvordering op aankopen.

Hoe Dien je een Btw-aangifte in?
Zonder btw-vrijstelling dien je aangiftes in via Intervat. Heb je als klein bedrijf een vrijstelling? Vergeet dan niet jaarlijks een klantenlijst van facturen boven de €250 in te dienen.

Afwikkeling van Btw-aangifte
Na de aangifte krijg je een overzicht. Overtreft je geïnde btw het betaalde bedrag? Dan betaal je bij. In het tegenovergestelde geval ontvang je een teruggave.

Hulp Nodig?
Voor verdere vragen of begeleiding rondom btw-zaken, staat Avixi voor je klaar. Neem gerust contact op.

Geplaatst in: Page