Hoe wordt een website veilig gemaakt?

Hoe wordt een website veilig gemaakt? Is het u ooit opgevallen dat bij het surfen op het web de adresbalk van uw browser soms groen wordt en een hangslotje toont? Dat is HTTPS. Dit groene hangslotje wordt steeds belangrijker naarmate meer van uw online veiligheid wordt uitgehold.

HTTPS is een beveiligde versie van HHTP. Het staat voor Hyper Text Transfer Protocol Secure. Het ‘Secure’ geeft aan dat de communicatie tussen uw browser en de website wordt versleuteld zoals een camerasysteem eigenlijk. Websites die vertrouwelijke gegevens bevatten door middel van online bankieren of winkelen, hebben waarschijnlijk HTTPS om deze bestanden te beschermen.

Hoe werkt HTTPS?

Om de communicatie te versleutelen gebruiken websites met HTTPS een beveiligd protocol zoals SSL (Secure Sockets Layer). Dit type systeem gebruikt twee een ‘Private Key’ en een ‘Public Key’ om communicatie te versleutelen. Alles wat met de publieke sleutel is versleuteld, kan alleen met de privésleutel worden ontsleuteld en omgekeerd.

De ‘publieke sleutel’ is beschikbaar voor elke cliënt die gegevens veilig naar de server wil verzenden.

Wat is een SSL-certificaat?

Een van de belangrijkste factoren als een online bedrijf, is het creëren van dat vertrouwen tussen een klant en het bedrijf, en de klant vertrouwen geven wanneer ze een aankoop doen. SSL is een vorm van beveiliging voor websites die vertrouwelijke informatie gebruiken. Het systeem creëert een veilige en private verbinding tussen de server van het bedrijf waarmee wordt gewerkt, en een browser. Voor sites die producten verkopen is een SSL van vitaal belang. Het garandeert dat alle opgeslagen informatie privé en beschermd blijft.

Wat zijn de voordelen van een SSL?

Biedt authenticatie

De belangrijkste functie van een SSL-certificaat is ervoor te zorgen dat de informatie alleen wordt bekeken door het geplande publiek, door deze te versleutelen. Een server certificaat wordt ook geleverd wanneer een SSL Certificaat wordt gekocht. Deze bescherming laat zien dat het SSL Certificaat te vertrouwen is. Logins, wachtwoorden en accountgegevens worden allemaal beschermd met een SSL, en alle informatie wordt gecodeerd voordat ze wordt verzonden. Dit betekent dat alleen de webserver en de websitebezoeker persoonlijke codes hebben om het te herkennen.

Een SSL-certificaat voldoet aan de normen van de Payment Card Industry.

Het is essentieel voor een online bedrijf om een SSL Certificaat te hebben met de juiste encryptie om te voldoen aan Payment Card Industry compliance. Payment Card Industry normen zeer dat het certificaat is van een betrouwbare bron, en biedt een prive-verbinding op pagina’s die vertrouwelijke informatie bevatten. Als een site geen certificaat heeft dat aan deze normen voldoet, kan hij geen betalingen via creditcards aannemen.

Verhoogt zoekresultaten

Google heeft verklaard dat het hebben van een SSL Certificaat op uw website uw ranking positie zal verhogen. Een website met een URL die begint met https geeft u ranking voordelen in zoekmachines.

Met een SSL ziet uw website er professioneler uit

SSL Certificaten voegen professionaliteit toe aan elke site die het gebruikt, en is een geweldige manier om te onderschrijven hoe veilig uw platform is. Dit geldt met name voor e-commerce sites die zeer gevoelige gegevens bevatten, waaronder kaartgegevens. PCI (Payment Card Industry) normen vereisen dat online betalingen via SSL ten minste 128-bit encryptie hebben, waardoor online transacties zo veilig mogelijk zijn.

Ontdek hoe u uw website kunt beveiligen.

Deze componenten werken samen en creëren een sterk vertrouwen tussen een bedrijf en een klant. Het vertrouwen van een klant wordt sterk verbeterd als u hem zekerheid biedt voor al zijn vertrouwelijke informatie.

Met al deze voordelen is het aanschaffen van een SSL Certificaat de moeite waard. Online shoppers willen de zekerheid dat al hun vertrouwelijke informatie veilig en beschermd is, en het verkrijgen van een veilig SSL-certificaat is de beste manier om uw klanten dat vertrouwen te geven.

Geplaatst in: blog